Het was zomer. Ik was net in mijn auto gestapt en net voordat ik weg wilde rijden, verstoorde een innerlijk beeld mijn routine. Ik zag een boek met daarop in hoofdletters iets met "waarheid" en "autisme". Voordat ik de titel goed had kunnen lezen had mijn verstand me meegenomen, terug de "normale" realiteit in. Ik vroeg me af wat ik had gezien, en wat dit te betekenen had.

Binnen een minuut was het me duidelijk. Ik was inmiddels uit de hulpverlening en begon als vrijwilliger anderen te helpen. Daarbij ontmoette ik andere coaches en het was duidelijk dat ik verder was dan voor mogelijk werd gehouden bij mensen met autisme. Het was bijzonder, ik had een sleutel gevonden die voor anderen onvindbaar was. De boodschap was om een boek te schrijven met mijn verhaal.

In 2017 publiceerde ik het zelf via bol.com. Het is niet perfect en er missen een paar alinea's. De verbeterde download je gratis onderaan deze pagina. Maar het verhaal is in dit boek nog niet af. Mijn zoektocht naar waarheid eindigde in 2019 met mijn zelfrealisatie. Dit is wat bedoeld wordt met spirituele verlichting. Maar het is wat het is, het is de ervaring van de totale werkelijkheid, tot en met de grondstof, de oorsprong.

Er zijn zoveel waarheden als er mensen zijn. We zijn allemaal een unieke expressie van de ultieme waarheid.

Ze is niet te omschrijven en er wordt door vele woorden naar verwezen: de Tao, God, de Oneindige Intelligentie, het Universum, het Kwantumveld, het Eenheidsbewustzijn, Liefde, Energie... dit is wie we ten diepste zijn, los van onze persoonlijkheid en onze rollen als mens.

Deze ervaring kwam niet voor niets op mijn pad: hiermee is mijn boodschap over autisme rond. We zijn hier namelijk met een reden: bewustzijn brengen door onszelf te zijn. ZIJN is voor ons de basis, doen door niet-doen. Wu-wei zoals in het Taoisme gezegd wordt. Mensen met autisme hebben een directe connectie met bewustzijn en het ware, innerlijke Zelf. Daarom werkt het vaak averechts en lopen we bovendien zelf vast, wanneer we dingen proberen te doen op de manier die normaal gevonden wordt.

Wat wèl werkt, is om te leven vanuit dit bewustzijn en de connectie met ons innerlijke zelf en het kwantumveld. Hoe ik dit heb ontdekt, en mezelf daarmee bevrijdde van de beperking die autisme heet, heb ik beschreven in mijn boek. Ik heb het zelf uitgegeven via bol.com en daarom is het niet perfect. Er ontbreekt ook een alinea (of twee). De verbeterde pdf kun je hieronder gratis downloaden. Ik ben van plan om een totaal nieuwe versie uit te brengen. Tot die tijd: veel leesplezier met de pdf!

Bewustzijn betekent de ruimte hebben om te kiezen.